5 idei de reconversie: ce poţi face dintr-un hambar vechi

In Franta, hambarele vechi de la tara – clădiri frumoase, care ofera un spatiu adecvat – sunt din ce in ce mai populare printre entuziaștii DIY, dornici să le transforme in locuinte. Iata cateva idei pe care norocosii proprietari le-au pus in practica pentru a finaliza ingenioasa metamorfoza.

1.1
1.4

De ce sa transformi un hambar vechi?

Pentru amatorii de viata la tara, sa transformi un hambar vechi intr-un spatiu de locuit pare un vis devenit realitate. Cladirile ce adapostesc hambare vechi ofera un spațiu de locuit inedit si de multe ori au o suprafata de teren care le face si mai atragatoare. Aceste renovari foarte la modă le permit celor cu o imaginatie bogata sa pastreze farmecul si autenticitatea cladirii, oferind in acelasi timp o viata confortabila.

2.2

2.4

Din hambar in penthouse modern.

Atunci cand nu gasesti apartamente interesante amenajate in stil contemporan in centrul orasului, te poti orienta oricand catre o investitie la tara, cum ar fi acest hambar transformat intr-un penthouse modern, cu tendinte industriale. O proprietate intre farmecul industrial si cel vintage. In renovarea acestui spatiu, s-a dorit pastrarea volumului oferit de hambar. Pentru a-l scoate in evidenta si pentru a induce un sentiment de serenitate, totul a fost vopsită în alb, atat peretii cat si tavanul. Pardoseala din parchet invechit subliniaza istoria locului. Din punct de vedere al amenajarii, prioritate au avut materiale organice: lemnul pentru masuta de cafea si bufet, piele pentru scaune, iar acestora li s-au adaugat elemente deco metalice pentru imprimarea tonului industrial.


3.1

3.2

3.3

Din hambar intr-un refugiu elegant, la o ora distanta de Paris

Constructia centenara fusese deja renovata de catre proprietarii anteriori, care au construit un garaj la parter si au instalat camerele de locuit la etaj. Dar proprietatea mai avea de oferit surprize frumoase în continuare. Arhitectul care s-a ocupat de proiect a preluat sarcina de a folosi la maxim spatiul si de a-l pune in valoare, creand jocuri de perspective, folosind materiale de calitate. In living spatiul este accentuat prin amplasarea grinzilor de lemn vopsite in culoare inchisa pe plafon. Ferestrele dispuse pe lungimea acoperisului si pe un perete lateral lasa lumina sa intre si sparg, inaltimea plafonului, pentru mai multa intimitate.

4.1

4.2

4.3

4.4

4.5

4.6

Interior contemporan dupa reconversia unui hambar

Proprietarii acestui apartament au fost imediat cuceriti de suprafata casei si de detaliile arhitecturale ale acesteia. Sarcina principal in amenajarea acestuia a fost prezervarea senzatiei de spatiu amplu, obiectiv realizat cu ajutorul unei echipe de arhitecti, in doar trei luni.

5.1

5.2

5.3